yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının diğer bölgelere yayılmasını engellemek bağırsakin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mirlamışsa hariçya, haricen mirlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayan kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın baplarının üretim amacı in sağlığını yangın ve duman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın bapsı müstacel çıkış derunin kullanılacaksa o çağ zaruri koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın karınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara simultane kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak gestaltda olmalıdır.

Binanın sineinden aşağıya esaslı inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık katlaşılan yangın merdivenleridir.

Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen yerlere ve adetlara gereğince yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Sadece kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını esenlar.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yönetmelik başkaca yangın merdivenlerinin zaman içre hizmetlevsel kalmasını ve asayiş standartlarına elverişli olmasını tedariklemek için hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele alır. çizgi ilimlar ortada, emin ve vergili bir tahliye sürecini kolaylaştırmak ciğerin kemiksiz tabelalar, ehliyetli tenvirat ve engelsiz yollar karınin gereklilikler durum kızılır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir bulunan yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. yangın kapısı Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *